salt och peppar. Skär av topparna på vitlöken och lägg i ugnsfast form. Häll i buljong och timjan. Lägg grönsakerna (ej tomaterna) i en annan ugnsfast form och häll över olja
Häll den över baljväxternaoch låt dra i minst en timme eller gärna över natten. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönoroch rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
Servera den nystekta gnocchin tillsammans med marinerade bönoroch ljummen caprese. Marinerade bönor. Igår avnjöt vi återigen en middag från denna kasse och jag måste dela med mig av den, det var såå gott
Blanda potatisen med såsen och vänd sedan ner lök, tomater, bönoroch basilika. Skölj bönorna. Krämig och med många goda smaker, bland annat en mild smak av pesto
Det här med linser ochbönor är faktiskt något nytt för mig. Den mjöliga konsistensen var det jag inte gillade, men jag är envis och började i rätt ordning, med små goda linser
Inte direkt nyttigt kanske, med all ost, vin och smör. salt och peppar. salt och peppar. Blanda dem med olivolja och citronsaft i en skål och smaksätt med basilika, salt och peppar
Strimla bönornaoch salladslökarna. Slå i mini fraiche och apelsinjuice och blanda försiktigt. Lägg ner bönorna i kokande, lättsaltat vatten och låt koka en liten stund
Varva haricot vertes med lök, vitlök och marinad och låt dra i kylen över natten. eko är ju inte speciellt dyrt (citron är ju snorbilligt redan som det är, eko innebär ofta att man får betala en guldpeng till och kanske behöver köpa ett nät istället för bara en frukt)
Mina favoritbönor är borlotti ochkidneybönor, men använd alltså just din favorit och har du ingen så prova lite olika varianter av bönor, eller kanske rent av blanda sorter