bakning

bakning

  • 65 Recept
Mina favoriter
Sotarmurrar

Sotarmurrar

100 g strösocker [1,2 dl] 100 g hasselnötter, hackade, + 50 g i reserv 2 äggvitor 1 msk kakao
Kolakakor

Kolakakor

Ingredienser Portioner. 30 stycken 100 g smör 1 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 msk sirap 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Sirapskakor / Kolakakor

Sirapskakor / Kolakakor

Mät upp smöret och strösockret. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Arbeta ihop till en jämn smet
Rågsiktsbullar med russin

Rågsiktsbullar med russin

50 g jäst. 140 g margarin. 13 dl mjölk. 10,5 dl brödsirap. 11 tsk salt. 11 msk brödkryddor. 110 dl rågsikt. 11 dl russin
Frallor

Frallor

Frallor är en av mina favoritbullar som jag inte kan få nog av. Det här receptet ger dig saftiga och luftiga frallor som går riktigt snabbt att baka ihop
Krusbärspaj

Krusbärspaj

Ingredienser Portioner. 10-12 Deg 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1/2 tsk flingsalt 600 g krusbär 1/2 dl strösocker 1 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan
Rulltårta

Rulltårta

3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 dl grädde eller  0,5 dl mjölk
Klickbullar

Klickbullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 50 gram jäst 100 gram margarin 3 dl standardmjölk 1 st ägg 0,75 dl socker 0,5 tsk salt 8 dl vetemjöl Fyllning 50 gram margarin 0,5 dl Brun Farin 0,5 tsk kardemumma , malen, eller kanel Pensling 1 st ägg , uppvispat Köp receptet
Klickbullar med vaniljfyllning

Klickbullar med vaniljfyllning

1 ägg. 150 g jäst. 1100 g smör. 13 dl mjölk. 1½ tsk salt. 1¾ dl socker. 17-8 dl vetemjöl. 1Fyllning. 1100 g smör, rumsvarmt
Enkla Wienerbröd

Enkla Wienerbröd

200 g smör 2 msk strösocker 2 st ägg 25 g jäst 1 dl kall mjölk 6 dl vetemjöl
Gittans enkla wienerbröd

Gittans enkla wienerbröd

Spara lite mjöl till utbakningen. ½ pkt jäst. 12 dl kall mjölk. 1200 g rumstempererat smör eller margarin
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 st ägg 5 dl mjölk 50 gram jäst 100 gram smör , mjukt 1 dl strösocker 14 dl vetemjöl , Tillsätt lite i taget, hela mängden kanske inte behövs Fyllning 100 gram smör 4 msk kanel 1 dl socker Pensling och garnering 1 st ägg 1 odefinierad pärlsocker Köp receptet
Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Ingredienser Portioner. ca 8 st 4 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 krm vaniljpulver 1 msk bakpulver 3 1/2 dl mjölk (3 %) 2 ägg 200 g smält avsvalnat smör Till servering chokladsås vaniljglass vispad grädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Prinsesstårta

Prinsesstårta

Saftig sockerkaka225 g smör, rumstempererat 2,5 dl strösocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker
Mandelkubb – klassiskt recept

Mandelkubb – klassiskt recept

Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Ta fram smör så att det blir rumsvarmt eller mikra det försiktigt utan att smälta det. Sätt ugnen på 200 grader