Fisk

Fisk

Lax med frasigt parmesan- och basilikatäcke

Lax med frasigt parmesan- och basilikatäcke

600 g laxfilé 1 dl pankoströbröd 1 dl parmesanost, riven 0,5 kruka färsk basilika, finhackad 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk olivolja salt svartpeppar, nymalen
Laxgratäng med citron- och dillsås

Laxgratäng med citron- och dillsås

Citron- och dillsås2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 3 dl fiskbuljong 2-3 msk citronsaft, färskpressad 1 knippe färsk dill
Laxpaté

Laxpaté

Ingredienser 500 gram laxfilé , i bitar, utan skinn och ben 50 gram rökt lax 2 st ägg 4 dl vispgrädde 2 msk dill , hackad 1 nypa(or) cayennepeppar 1 tsk salt 1 tsk citron(er) , pressad 8 st crabsticks Till servering 4 skiva(or) citronskiva(or) 4 skiva(or) rökt lax Köp receptet
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt