400 g köttfärs. Receptet gäller för 40 st 400 g köttfärs ¾ dl ströbröd 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 msk riven gul lök 1 ägg 1 tsk salt 1 krm malen kryddpeppar Arla® Svenskt Smör till stekning
1 msk tomatpuré. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan
Riktigt gott och saftigt kött. Putsa köttet och späcka det med hälften av katrinplommonen. Lägg köttet i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Efter maten och lite rött så somnade vi sött i soffan. Skiva upp köttet och servera med såsen. Baconlindad fläskfilé400 g fläskfilé1 tsk salladskrydda½ tsk paprikapulver½ dl hackad gräslök½ dl hackad persilja1 pkt baconSås3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond3 msk fransk senap1 dl crème fraichehackad persiljaKrydda köttet runt om och strö på det kryddgröna