)2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Har du överblivna bananer där hemma, som dessutom har börjat bli bruna och ingen är intresserad av att äta dem längre, då ska du passa på att göra bananmuffins
Doppa botten av varje bit i den smälta chokladen och ställ på ett bakplåtspapper. Okej, jag förstår att namnet på dessa är inte så där frestande… men dom är så fruktansvärt goda
De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. 3 tsk bakpulver. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
Blanda vetemjöl och bakpulver. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med matfett. byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar)
Torsdagsoppan idag var en grönkålssoppa som jag snabbakade ett bröd till. En bakpulverdeg som det blev fyra brödkakor av var precis lagom till oss två här i hushållet
Nu tänkte jag att det var dags för ett klassiskt bakverk. Tänk vilken skatt vi har med alla dessa godsaker som bakats i stugorna under alla år – vilken är din favorit
Har bakat dessa många gånger och nu doftar det härligt här i köket av nygräddade bullar. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär kaka 40x60 cm. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar för att jäsa ca 30 minuter
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge