Förrätter

Förrätter

  • 9 Recept
Kantarelltoast med parmesan

Kantarelltoast med parmesan

Kantarellstuvning300 g trattkantareller 2 msk smör 2 dl vispgrädde 2 schalottenlökar 1 citron, finrivet skal ev 2 msk fänkålsdill, hackad 4 msk persilja, hackad 100 g parmesanost, riven Rostad bröd 4 skivor surdegsbröd smör, till stekning klyfta vitlök olivolja 2 msk persilja, hackad salt peppar
Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar

Finstrimla löken, skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint. Rör ihop färskost, senap och riven ost till en slät massa
Minipajer med räkor

Minipajer med räkor

Pajdeg. Mixa samman vetemjöl, smör och crème fraiche till en pajdeg. Dela degen i 18 bitar och tryck ut i mazarinformar
Minipajer med kantareller

Minipajer med kantareller

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg
Smördegspuffar med ägg- och räksallad

Smördegspuffar med ägg- och räksallad

Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
Fyllda ostkorgar

Fyllda ostkorgar

Blanda all riven ost och strö ut till små plättar på en plåt med bakplåtspapper. Gör två i taget. Grädda tills de bubblat upp och börjar få färg, ca 5 minuter