Brödmaskin

  • 12 Recept

Leilas Formfranska till bakmaskinen

Lägg i alla ingredienser i bakmaskin. Börja med vätska och smaktillsatser. Därefter mjöl och till sist torrjästen om bakmaskinen är satt på "timer" över natten
Citron, Rosvatten sockerkaka

Citron, Rosvatten sockerkaka

Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. Citron och rosvatten kaka i brödmaskin4 st ägg300 g socker1 nypa/krm salt120 g margarin450 g vetemjöl3,5 tsk bakpulver (använd gärna måttet som kommer med maskinen för bäst resultat)1 citron (saft och skalHäll ägg, socker och salt i en skål, vispa ihop lite lätt med vanlig visp (gjorde dock inte jag utan slängde ner allt på en gång i den ordningen receptet är i)Häll ner i bakmaskinens skål

Nobisbröd till OBH Nordica bakmaskin

Tillsätt i följande ordning. Hälften av mjölet, vätskan, olja/smör, resten av mjölet, salt på ena sidan och jästen i mitten

Jordgubbssylt till OBH Nordica bakmaskin

Blanda alla ingredienser i bunken till bakmaskinen innan start. Kör på program jam i bakmaskinen. Häll sedan upp den färdiga sylten när den är varm på väl rengjorda och varma burkar

Hallonsylt till OBH Nordica bakmaskin

Blanda alla ingredienserna i bunken till bakmaskinen innan start. Kör på program jam. Häll upp den färdiga sylten när den är varm i rena glasburkar och sätt genast på locket

Mandelkubb till OBH Nordica bakmaskin

Häll i ingredienserna i följande ordning. Hälften av mjölet, vätskan, smöret, ägg, resten av mjölet, sockret och sist hjorthornssalt i mitten

Mörkt lantbröd till OBH Nordica bakmaskin

Tillsätt i följande ordning. Hälften av mjölet, vätska, smör/olja, resten av mjölet, salt på ena sidan, sirap på andra sidan och jästen i mitten

Pizzadeg till OBH Nordica bakmaskin

Tillsätt i följande ordning. Hälften av mjölet, vätska, olja, resten av mjölet, salt på ena sidan och jästen i mitten

Saffransbröd till OBH Nordica bakmaskin

Tillsätt ingredienserna i följande ordning. Hälften av mjölet, vätskan, smöret, resten av mjölet, socker på ena sidan, salt på andra sidan, saffran och jästen i mitten