Lägg i alla ingredienser i bakmaskin. Börja med vätska och smaktillsatser. Därefter mjöl och till sist torrjästen om bakmaskinen är satt på "timer" över natten
Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. Citron och rosvatten kaka i brödmaskin4 st ägg300 g socker1 nypa/krm salt120 g margarin450 g vetemjöl3,5 tsk bakpulver (använd gärna måttet som kommer med maskinen för bäst resultat)1 citron (saft och skalHäll ägg, socker och salt i en skål, vispa ihop lite lätt med vanlig visp (gjorde dock inte jag utan slängde ner allt på en gång i den ordningen receptet är i)Häll ner i bakmaskinens skål
Blanda alla ingredienser i bunken till bakmaskinen innan start. Kör på program jam i bakmaskinen. Häll sedan upp den färdiga sylten när den är varm på väl rengjorda och varma burkar
Blanda alla ingredienserna i bunken till bakmaskinen innan start. Kör på program jam. Häll upp den färdiga sylten när den är varm i rena glasburkar och sätt genast på locket
Tillsätt ingredienserna i följande ordning. Hälften av mjölet, vätskan, smöret, resten av mjölet, socker på ena sidan, salt på andra sidan, saffran och jästen i mitten