Mat 1

Mat 1

  • 27 Recept
Klassisk pumpasoppa med pumpabröd

Klassisk pumpasoppa med pumpabröd

4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pumpabröd

Pumpabröd

1 msk bikarbonat. 1 msk salt. 2 dl torkade pumpakärnor (jag tog 0,5 dl pumpakärnor, 1 dl cashewnötter, 0,5 dl valnötter, 0,5 dl tranbär och 1 dl torkad aprikos). 1 dl ljus sirap. 1 liter filmjölk. Sätt ugnen på 175 grader. 1 msk bikarbonat. 1 msk salt. 2 dl torkade pumpakärnor (jag tog 0,5 dl pumpakärnor, 1 dl cashewnötter, 0,5 dl valnötter, 0,5 dl tranbär och 1 dl torkad aprikos). 1 dl ljus sirap. 1 liter filmjölk
Sill med gin och enbär

Sill med gin och enbär

1 dl ättiksprit. 10 svartpepparkorn. 1 halv rödlök. 1 liten citron. 1 halv gurka. 1. 1 dl ättiksprit. 10 svartpepparkorn ½ dl gin. 1 halv rödlök. 1 liten citron. 1 halv gurka
Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Lägg i två lagerblad, salta och peppra, låt såsen koka upp och sedan sjuda i 15 minuter. 10 potatisar. 1 kruka dill. 1 kg abborrfilé, byxad. 1 dl vitt vin. 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong). 1 lagerblad. 1 tsk gurkmeja. Dillpotatismos10 potatisar 2 dl mjölk 35 g smör 1 kruka dill 2 krm salt 2 krm vitpeppar. Abborre1 kg abborrfilé, byxad salt vitpeppar 2 citroner, till servering. Citronsås2 msk gul lök, hackad 2 msk morot, i små tärningar smör, till stekning 1 dl vitt vin 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) 2 dl vispgrädde 1 lagerblad salt peppar 1 tsk gurkmeja 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal 0,25 krm farinsocker 2 msk smör, rumsvarmt
Räkcheesecake

Räkcheesecake

Finfördela brödet i en matberedare. Mat,. Mat. Finfördela brödet i en matberedare. Mat,. Mat. 5 juni 2019 @ 23. 16. 1 stor form el 5-6 småa. 1 dl riven Västerbottensost el annan smakrik hårdost. 1-2 msk hackad dill. 5 juni 2019 @ 23. 16. 1 stor form el 5-6 småa. 1 dl riven Västerbottensost el annan smakrik hårdost. 1-2 msk hackad dill. 1 stor form el 5-6 småa. 1 stor form el 5-6 småa
Västerbottensufflé med Kalixlöjrom – Nobelmat

Västerbottensufflé med Kalixlöjrom – Nobelmat

Innan vi snackar Nobelmat vill jag gärna att ni målar upp en bild för er själva. Västerbottensufflé med kalixlöjrom – recept 10 personer. 100 g Kalix löjrom. 1 dl smetana. Västerbottensufflé med kalixlöjrom – recept 10 personer 5 ägg 4 dl vispgrädde. 100 g Kalix löjrom. 1 dl smetana
Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis

Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. 1800g små potatisar. 1Torskrygg. 11/2 röd lök. 1 paket bacon. 6 bitar soltorkade tomater. 1 tsk sambal oelek. 1Tillbehör. 1400g morötter. 150g haricots verts. 1Vitvinssås. 11 schalottenlök. 1 dl vitt vin. 1 dl vispgrädde. 1 msk maizena. 1 msk smör. 1/2 citron. salt1. 12. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. 13. 1Vitvinssås
Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

1salt. 1smör. 1150 g champinjoner. 11 st schalottenlök. 11 dl vispgrädde. 11 dl crème fraîche. 12 dl vatten. 12 msk kalvfond. 11 msk redning. 175 g ädelost. 1potatiskaka. 1600 g fläskfilé salt peppar smör eller margarin 150 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 dl vatten 2 msk kalvfond 1 msk redning maizena 75 g ädelost Servera med. Stek köttet på båda sidorna i en stekpanna med 1 msk smör. 1Skiva svampen. 1Späd med grädde, crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. 1Smula i osten och låt den smälta i såsen
Drömgod sommartårta med maräng.

Drömgod sommartårta med maräng.

2018-02-20, 18. 150 g rumstempererat smör1 ägg 2 äggulor4 dl mjöl2 dl socker2 tsk bakpulver11/2 dl mjölk. 4 äggvitor2 dl socker1 tsk vaniljsockerCa 50 g mandelspån - om önskas. 1/2 - 1 liter jordgubbarGör så här. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa grädden, tillsätt 1 msk vaniljsocker och blanda ihop. tårtor 150 g rumstempererat smör. 1 ägg 2 äggulor
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

1,5 dl vetemjöl. 1 nypa vaniljsocker. 125 g smör. Värm ugnen till 150 grader. 1,5 dl vetemjöl. 1 nypa vaniljsocker. 125 g smör
Kasslergratäng

Kasslergratäng

11½ kg potatis. 11 morot. 12 gula lökar. 13 vitlöksklyftor. 11 röd paprika. 11 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 16 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%. 11 tsk salt. 11 krm svartpeppar. 13 dl Kvibille® cheddar riven. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g benfri kassler kg potatis 1 morot 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl Kvibille® cheddar rivenSätt ugnen på 200°. 1Strimla kasslern. 1Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. 1Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. 1 msk sambal oelek. 1 pressad vitlöksklyfta. 170 g räkor i lag. 170 g kräftstjärtar i lag. 250 g skivade cocktailtomater. 100 g färsk spenat. 1 citron, finrivet skal och saft
Friterad halloumi med citronkräm

Friterad halloumi med citronkräm

1 paket halloumiost. 1 liter frityrolja eller rapsolja. 1. Hetta upp oljan till 180 grader och använd gärna en digital termometer för att kontrollera temperaturen. 1 dl creme fracihe. -Mama Skogly ♥ 1 paket halloumiost. 1 liter frityrolja eller rapsolja
Rabarberpaj med mazarintäcke

Rabarberpaj med mazarintäcke

3 dl vetemjöl / 0,75 dl florsocker / 150 g rumsvarmt smör / 1 äggula. ca 5 rabarberstänglar / 1 dl råsocker / 2 ägg / 100 g mandelmjöl / 50 g smält smör. Grädda skalet ca 10-12 minuter. 3 dl vetemjöl / 0,75 dl florsocker / 150 g rumsvarmt smör. / 1 äggula. 1 dl råsocker. 100 g mandelmjöl
Potatis-& Köttfärsgratäng

Potatis-& Köttfärsgratäng

1st hackad gul lök. 1msk olivolja. 1st mosad solovitlök. 1dl marsala. Lyft över fräset med en hålslev i en skål och deglasera pannan med 1dl Marsalavin och reducera till hälften, slå på 1dl kalvbuljong och låt koka upp, lägg i färsen, låt puttra 2 minuter. Lägg färsen i en ugnsfast form, strö över 1dl cheddarost. Lägg på potatisen, slå på såsen och toppa med 1dl cheddarost. 1st hackad gul lök. 1msk olivolja. 1st mosad. 1dl marsala. 1dl Marsalavin och reducera till hälften, slå på. 1dl kalvbuljong och låt koka upp, lägg i färsen, låt puttra
Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Krämig kyckling cordon bleu gratäng2017-11-28 08. 21Portioner. 6Spara receptetSkriv utIngredienser1 kg kycklingfiléersalt, peppar, grillkrydda150 g rökt skinka
 i tunna skivor15 emmenthalerskivorSås3 dl creme fraiche2 dl vispgrädde3 msk dijonsenap1 msk kons. FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 1 kg kycklingfiléer. 150 g rökt skinka. 1 msk