Mina Favoriter

Mina Favoriter

Mina Favoriter
Grundrecept på falafel

Grundrecept på falafel

Blötlägg kikärterna i vatten över natten, eller 9–12 timmar. Tänk på att de sväller nästan tre gånger sin storlek, så ha i mycket vatten
Sparris med löjromshollandaise

Sparris med löjromshollandaise

sparris, vit eller grön. 1vitt bröd, dagsgammalt. 1olivolja. 1smör. 1äggula. 1pressad citron. 1vatten. 1gräslök, finhackad
Stuvade morötter

Stuvade morötter

500 g morötter. 13 msk smör. 14 msk vetemjöl. 14 dl mjölk. 13 msk grädde. 12 krm salt. 10. 5 krm vit- eller svartpepparFräs smöret i en såskastrull
Sockerkaka

Sockerkaka

ca 10 g smör ca 0. 75 dl ströbröd. 3 st ägg 3 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 75 g smör 1 dl vatten
Ernsts panforte med flingsalt

Ernsts panforte med flingsalt

100 g sötmandel 100 g hasselnötter 100 g pistagenötter 1 tsk malen kanel 1 dl vetemjöl 1 dl honung 1,5 dl strösocker 100 g mörk choklad flingsalt
Gratängsås sås till gratäng

Gratängsås sås till gratäng

6 msk mjöl. 14 msk smör. 18 dl mjölk (du kan spä mjölken med buljong ex. grönsaksbuljong till grönsaksgratäng eller fiskbuljong till fiskgratäng
Kräft- och tomatströmming

Kräft- och tomatströmming

600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde
Kräftströmming

Kräftströmming

Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten. Klipp bort ryggfenan och lägg ut filéerna
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

Koka revbensspjäll. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något
Brunkål

Brunkål

Ingredienser Portioner. 8 1/2 - 1 vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port) 2 msk smör eller margarin 2 msk sirap 1/2 msk salt 1 krm peppar 2 - 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten) Lägg till i inköpslistan