Banan- och blåbärskaka. Nöt- och bärtårta. Päron- och kanelkaka. Jag postade tidigare idag ett inlägg angående en somrig tårta med choklad, som jag tycker passar bra till midsomarr
Först har vi en mandelbotten smaksatt med lite bittermandelarom (mazarinsmak), som är toppad med vispad grädde (som jag smaksatt med lite vanilj och sötströ), och sedan dekorerad med massor av bär
För mig handlar dock hälsa om balans, och det är klart att man ska kunna lyxa till det på nyår, en födelsedag eller kanske bara en speciell vardagskväll i behov av något extra
Denna tårta är förutom otroligt somrig, avsvalkande och GOD (läs. att jag inte kunnat unna mig en choklad- eller tårtbit, att jag måste träna två gånger per dag, att jag räknade kalorier, och att om jag översteg "min kalorimängd" så var jag tvungen att förbränna det
Jag har redan lagt upp en variant på det här receptet för länge sedan, men nu gjorde jag medlite andra proportioner och tyckte att det förtjänade ett nytt inlägg med ett nytt recept
Till botten använde jag glutenfria havregryn (havregryn är egentligen naturligt glutenfria men hanteras i fabriker som även producerar produkter med gluten så är man väldigt känslig är det bäst att köpa glutenfria som garanterar att det inte finns spår av gluten) och tahini (sesampasta) för att komma runt användandet av nötter
Vetemjölet ersätts av mandlar som mals till mjöl. Kör mandlarna i en mixern. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Mixa gärna inte för länge, så att det fortfarande finns en del crunchiga bitar av jordnötterna kvar. Blanda försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten och häll över den avsvalnade jordnötsbotten
Blanda i de torra ingredienserna samt smöret och blanda väl. Låt gräddblandningen svalna en stund. 0,5 dl mandelmjöl. Ta sedan 2dl kokande vatten som du vispar ner de urkramade gelatinbladen i och sedan blandar du i saften. Låt gärna blandningen svalna ca 15 min innan du häller den över pannacottan i formen
Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan rivet päron och äggulor. Tårtbotten består av en vanlij- och päronkaka från boken Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer
Rör ner grädden och låt smörblandningen svalna. Senare under dagen när vi stannade på en rastplats längs vägen överraskade vi med med en liten bakelse (sockerkaka, spritsad vispad grädde och nio tårtljus - det var dock svårt att få ljusen att brinna utomhus)
Att klura ut en titel på denna födelsedagstårta var väl svårare än själva skapandet. ) En kombination av vanilj, smält vit choklad, chiapudding och kokosgrädde på en botten av cashewnötter, blåbär och acai toppat med en blåbär- och acaisylt
Jag använder nästan alltid färdigt mandel- och hasselnötsmjöl. Jag har testat med sukrin melis, och det gick bra vad jag minns (blandat med lite vatten i efterhand
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Denna drömmande dessert är ett bra alternativ om du har diabetes eller prediabetes. Smält chokladen och använd en tesked för att klicka på chokladen på ostblandningen
Smuldegen görs enkelt och har en bas utav mandelmjöl och riven kokos. Min man Artur har ju som jag tidigare nämnt äntligen lämnat in sin C-uppsats (i måndags), och idag är en dag som vi faktiskt äntligen kan hitta på något tillsammans
Skär äpplen i tunna, tunna skivor med en vass kniv, eller mandolin. Bred sedan ut smeten i ett jämnt och tunt lager och låt stå i ugnen på ca 100 grader 1-1 1/2 timme eller lägre grad längre tid, till de har stelnat lite. 1-1 1/2 timme eller