Skölj bönorna och lägg i en skål. Blanda olivolja, citron, äppelcidervinäger, agavesirap och vitlök i en skål, hacka löken och lägg skålen med marinaden (då blir löken mjuk och lenare i smaken) Skär tomaterna i kvartar, hacka de soltorkade tomaterna och lägg i skålen med bönorna, tillsammans med oliverna
Jag vill gärna smaksätta bönor med något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga. Till bönblandningen använde jag en liten förpackning av Zetas blandade bönor (vita bönor, kidneybönor och kikärtor), ca 0,5 dl majskorn, 1 msk olivolja, 0,5 msk vitvinsvinäger, flingsalt och svartpeppar
Blanda i bönorna, tomater och rödlök så att de blir varma. Zeta Blandade Bönor Ekologiska. Stek broccolin tillsammans med vitlöken och chilin i olivoljan ca 4 minuter
Lägg i bönorna i vinägretten precis innan servering(varma eller kalla). Ansa bönorna och lägg dem på en plåt och tillaga dem på 96°C i full ånga tills de är mjuka, beräkna ca 8 min från att ugnen är varm. 500 g blandade färska bönor(bryt-vax-bond-skärbönor)
Jag brukar ofta köpa en burk med blandade bönor, kikärtor och matvete från Zeta, den är jättegod. Skölj bönorna och blanda dem med grönsakerna och osten
Riktig vitamin bomb så här mitt i vintern1 burk kokta kidneybönor1/2 finhackad rödlök2 små blodapelsiner4 st morötterolivolja, balsamvinäger, salt och pepparskiva de skalade morötterna tunt, skala apelsinerna och tärna de. 1 burk kokta kidneybönor