God kväll i stugorna. En somrig helg är över här i Karlstad och i morgon är det åter vardag. Jag börjar jobba igen efter elva månaders föräldraledighet, vilket känns både spännande och lite ledsamt med världens goaste unge hemma
Visst är det bästa temat för påsken. Efter flera månaders färglöshet i naturen vill vi nu ge hjärnan stimulans och fira att våren är här (åtminstone för oss i de södra delarna av landet)
1. Dela potatisen i bitar och lägg i en smord hög ugnsform. Strimla tomaterna och strö över. 2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde och krydda med salt, peppar och basilika
Efter att jag läst att Carro, gjort min pannkaksrulle med köttfärsfyllning, blev jag sugen på att göra en ny variant, så det fick det bli till kvällsmat idag
Första april hörrni. Förvisso har jag drabbats av en elak förkylning, har inte fått många blundar mellan hostattackerna i natt, har ett huvud som blixtrar som ett sommaråskväder, och håller med nöd och näppe min täppta näsa över vattenytan
Vid min senaste köprunda för nån vecka sedan upptäckte jag att ekologiskt hönsfärs - som jag sett hos några andra matbloggare i andra delar av landet tidigare - även dykt upp i min ICA-butik här i Uppsala
Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull. Finhacka löken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek löken försiktigt tills den mjuknat och fått fin färg