Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Shit and my good vad gott det blev. Här kommer receptet. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
Hej på er,. Så härligt att det snart är helg igen. Tiden går ju så himla fort så vips kommer hösten vara över och vintern på ingång… Jag måste faktiskt erkänna att jag längtar till jul… Musiken, stämningen, maten, stöket och baket
Garnera snittarna med dillkvistar. Koka äggen till gubbröran hårt. Låt dem svalna och skala dem. Häll av spadet från ansjovisen och hacka den och äggen grovt