Det här med att hitta nya varianter av redan favoriserade recept är roligt. Ni vet, sådana tillfällen då en bara får feeling i köket och precis allt blir helt delikat
Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
De här goda kakorna är perfekta att ha med i väskan som mellanmål eller liknande, men såklart även hemma om man är sugen på fika eller får oväntat besök
Himmelsk Chokladkaka. Mjuk botten på bland annat Fikon*, Dadlar*, Hasselnötter*, Valnötter* och Chokladkola-Glasyr på Kokosolja*, Kokossocker* & Kakao* ♥ Se recept nedan
Dessutom törs jag faktiskt påstå att kakan hör till det mer nyttiga man kan hitta i fikabrödsväg. Det kanske är möjligt att du fortfarande har några egna eftersläntrande jordgubbar eller hallon i din täppa, men annars är nog bärsäsongen obönhörligen slut för den här gången
Gjorde ni någonsin sådana där kladdkakor i micron när ni var yngre. Det gjorde jag. många gånger. Kladdkaka i micron var guds gåva till människan enligt mig när jag var 18 år
Här om dagen blev vi sugna på något gott till fikat. Nu sitter vi i vårt uterum och bara har det härligt, vilar en stund från vardagens alla "måsten" som man inte vill men ändå samlar på sig
De är lite sega med en härlig mandelsmak och de är jättegoda att bjuda på till fikat. Jag berättade ju för ett tag sedan om "baktävlingen" jag och några tjejer har på jobbet
Detta receptet kommer från boken Hello Green av Josefine Jäger. Min syster bjöd mig på dessa när jag var på besök hos henne i höstas, och jag har nästan inte kunnat sluta tänka på dem sedan dess
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat