Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovetemjöl, majsmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kakao, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten
Jag älskar det här brödet som jag precis bakat. alskaattbaka. Saftigt, fluffigt och oemotståndligt bröd. Det är bara att blanda alla ingredienser och hälla i en form
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills den lösts upp
5-6 min Strö lite strösocker på den färdiga kakan och vänd upp denpå ett annat bakplåtspapperBre genast valfri sylt på den varma kakan ( själv använde jag drottningsylt i dag )Rulla sedan ihop kakan och låt den svalna ihoprullad i bakplåtspappret innan du skär upp denDetta är den mjölmix jag använder när jag bakar I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt
Först ut av dom 7 slag är en mjuk pepparkaka, när den här bakas doftar hela huset jul. Den här julen har jag fått äran att laga 7 juliga bakverk/bröd till Semper Norge, jag hoppas att ni blir inspirerade och har en fin förjulstid med allt vad den innebär
Baka till jul. Hon brukar baka de här pepparkakorna två gånger under december för de är så goda att de går åt snabbt… Jag har aldrig bakat dem själv, men smakar på dem hemma hos henne, och jag garanterar att man inte behöver vara glutenallergiker för att tycka om dem
Här kommer ett recept som får alla lakritsälskare att jubla. Till och med jag som inte är speciellt förtjust i lakrits, tycker att nedanstående recept blev en riktig höjdare
Thomas Hjertén (Tidningen Baka Glutenfritt) Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting (ca 30 st). Saftiga rutor med mandelmassa och saffran toppade med en sötsyrlig lingonfrosting
Att jag gör samma kaka flera gånger hör inte till vanligheterna eftersom det alltid finns nya recept att testa, men vissa blir ju favoriter och förtjänar att bakas om och om igen
Semester och sommar brukar vara den tid på året man har som svårast att hålla sig till bra kost. Man reser, bor borta, äter ute och är inte inne i sina vanliga rutiner