Vilt

Vilt

  • 9 Recept
Höstbiffar med ugnsrostade rotfrukter och dijonsås

Höstbiffar med ugnsrostade rotfrukter och dijonsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffar 0,5 dl ströbröd 2 tsk dijonsenap 1 tsk timjan , torkad 3 krm svartpeppar 1 tsk salt , rågad 500 gram nötfärs 1 st ägg 1 st olivolja 1 dl vatten 1 st smör Dijonsås 0,5 dl vatten , (0,5-1 dl) 1 dl crème fraiche 1 msk dijonsenap 1 krm timjan 1 dl grädde 1 st salt 1 msk soja , ljus 1 st svartpeppar Rotfrukter 300 gram persiljerot 300 gram morötter 1 st olivolja 1 st salt 250 gram potatis(ar) 1 st svartpeppar Tillbehör 1 st lingonsylt , el
Aubergine gratäng

Aubergine gratäng

perfekt, sköter sig nästan själv. 4 pers. 1 stor aubergine. 500 g köttfärs (blanda med 2 msk oxfond , 1 tsk var av timjan ,oregano , rosmarin , salt o peppar )
Moussaka

Moussaka

Sätt ugnen på 200 grader. Skär aubergine i tunna skivor och pressa över citron. Citronen gör att aubergineskivorna inte mörknar
Italienska köttbullar

Italienska köttbullar

Oväntad god middag i tisdags. 500 g 5% nötfärs. 1 pressad vitlöksklyfta. 1/2 finhackad gul lök. 0,5 dl hackad persilja