Middagar

Middagar

  • 23 Recept
Shepherd's pie

Shepherd's pie

Om du vill kan du göra dubbel sats av köttfärssåsen och använda till fler middagar eller matlådor. lammfärs
Pasta al bianco med skaldjur

Pasta al bianco med skaldjur

1. Lägg musslorna i saltat vatten i en timme eller två för att få dem att släppa allt sand. Byt vatten minst en gång
Tareqs coq au vin

Tareqs coq au vin

rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling. 1vetemjöl. 1schalottenlökar. 1morötter. 1vitlöksklyfta
Citronpasta

Citronpasta

1. Mät upp mjölet på ett bakbord. 2. Gör en stor grop i mitten. Knäck äggen i gropen, tillsätt rivet citronskal och olivolja, och vispa upp med en gaffel
Bönburgare med svamp och paprikasås

Bönburgare med svamp och paprikasås

1. Ansa svampen och finhacka den i matberedare eller för hand. Hacka löken. Fräs lök och svamp i olivoljan tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort
Fiskburgare med kaprismajonnäs

Fiskburgare med kaprismajonnäs

mjölk. 1ströbröd. 1sej- eller torskfilé. 1salt. 1nymald svartpeppar. 1liten gul lök, riven. 1ägg. 1smör till stekning
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff

1. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader
Saftiga älgbiffar med gräddsås

Saftiga älgbiffar med gräddsås

1. Blanda havregryn och mjölk, låt svälla 10 minuter. 2. Blanda färs, peppar och salt tills färsen börjar bindas ihop
Köttbullsgratäng

Köttbullsgratäng

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme). 2. Lägg spagetti och köttbullar i en ugnsfast form
Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Ugnsbakade köttbullar med fetaost

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme). 2. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter
Pulled paj

Pulled paj

1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 150 grader). 2. Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Fyll buken med örterna, spara lite till garnering
Tomatsås alla puttanesca

Tomatsås alla puttanesca

1. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skiva vitlöksklyftorna och lägg ner dem i oljan. Låt dem puttra i oljan tills de börjar få lite färg
Tomatsås alla puttanesca

Tomatsås alla puttanesca

1. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skiva vitlöksklyftorna och lägg ner dem i oljan. Låt dem puttra i oljan tills de börjar få lite färg
Lättgjord fisksoppa

Lättgjord fisksoppa

1. Skär fisken i bitar. Salta dem med 1 tsk salt och ställ åt sidan. 2. Ansa grönsakerna. Skiva purjolök, morötter och fänkål
Ernsts kryddiga viltpaté

Ernsts kryddiga viltpaté

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg färserna i en bunke. Skiva och fräs löken mjuk i olivolja. Mixa fräst lök, vitlök, ägg, lever, rödvin, viltfond, torkad svamp, timjan, rågsikt, enbär, rosmarin och socker till en fin smet
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Köttfärssås 1. Finriv eller mixa lök, morötter och selleri. 2. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré