Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn
8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar ca 2-3 msk (ca 25-40 g) smör eller flytande margarin 0,5 tsk salt 0,5 dl ströbröd. 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
Skrubba potatisen, låt gärna skalet vara kvar. Skär bort långsidorna på potatisen så att en så rektangulär form som möjligt kvarstår (men spara långsidorna, de är också goda
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Skala och skiva potatis och lök. Tillsätt potatisen. Låt koka ca 10 minuter tills potatisen är någorlunda mjuk. 1 kg fast stor potatis, 800 g skalad. 1 kg fast stor potatis, 800 g skalad 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 50 g smör 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 100 g lagrad prästost
Koka potatisen och pressa den. Fördela potatisblandningen som en sträng på den utrullade smördegen. Gratinera i 250 grader i 15-17 minuter 600 g mandelpotatis