Vem säger att snabbmat behöver vara onyttigt. Den här rätten slängde jag ihop på bara 10 minuter. Snabbt nyttigt och super gott, kan självklart serveras med varierande grönsaker
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar
Tillsätt kycklingfond, tomatpuré, vatten, grädde och sherry. 2 msk tomatpuré. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör
Jag hade en fantastisk födelsedag med paket, god mat och mysiga omgivningar här i Grebbestad. Postat i Enkla middagstips, Enkla recept, Fredagsmys & lillördag, Glutenfritt, Kyckling, Mejerifritt, Tillbehör & sallader, Vardagsmat, Wokat & stekt och innehåller Chiliflakes, Ingefära, Japansk soja, Kycklingfilé, Paprika, Purjolök, Ris, Vin, Vitlök
Som vanligt så blev det massor med mat över. Alltid lagas det för mycket mat. 4 krukor färsk, finhackad basilika4 dl balsamvinäger8 dl olja2 msk salt2 tsk svartpeppar400 g soltorkade tomater (som hackas). 400 g soltorkade tomater (som hackas)
Förra veckan tillbringade jag i Juan-les-Pins, Marseille och Tail l'Hermitage för jobb (provning), studiebesök (Valrhona), tävling (EM i blindprovning) och sist men inte minst att få inspiration till nya maträtter och provningskoncept
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Att ta en titt på det man tänker laga och ta bort minst en ingrediens är ofta ett gott råd till både proffs- och amatörkockar