På själva kanelbullens dag härom veckan kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att få baka lite. Denna gång utav en annan tappning är vad jag gjort tidigare
Att koka sin egen kräm är ju superenkelt och sen blir det ju såååå mycket,mycket godare. Jag hade kvar lite krusbär i frysen från förra säsongen och kokade kräm på dessa, men har man färska tar man ju det
Denna "hemmasemester" har gett tid till lite avkopplande kökspyssel. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkade tomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen
Foto. Theres Lundén. En härligt krämig ostkaka som passar lika bra till kaffet som till efterrätt, här serverad med vispad grädde och hemkokt körsbärssylt
Detta blir som en ratatoille med zucchini, tomat, lök, kronärtskocka och sparris. Tillsammans med vitlök, olivolja, pressad citron och vinäger ugnsrostad de samtidig som de saftar till sig rejält
Rosévin, morsan och gaspacho en dag som denna. 1 burk krossade tomater1/2 burk vatten1/2 gul lök1 klyfta vitlök1 kruka koriander1 liten zuccini1/2 dl olivolja1/2 dl vitvinsvinägerlite citron1/2–1 tsk salt nypa socker1 chilli (eller halv, beroende på styrka)+Krutonger, vitt bröd i bitarFinhacka lök och zuccini, pressa vitlöken, grovhacka koriander, blanda ihop med tomat, vinäger, vatten, olja, finhackad chilli, salt och socker