Ingredienser Portioner. 6 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 1 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde 600 g fryst, hackad spenat 250 g frysta, gröna ärter 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Till servering 1/2 dl rostade solrosfrön eller pumpakärnor ev bröd Lägg till i inköpslistan
Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar