Soppa

Soppa

  • 199 Recept
Tomatsoppa med vita bönor

Tomatsoppa med vita bönor

Mixa soppan slät. gula lökar. 1vitlök. 1olivolja. 1tomater, finkrossade. 1ekologiska aprikoser, torkade. 1blad basilika, färsk
Räksoppa toppad med chili och dill

Räksoppa toppad med chili och dill

1 kg färska räkor 1 msk olivolja 2 morötter 1 gul lök (stor) 0,5 fänkål 0,5 rotselleri olivolja 4 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 1 l vatten 2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjukost (räkost) cayennepeppar salt peppar majsstärkelse fond (av sjöpung) bröd 1 kruka dill olivolja 1 röd chilifrukt
Tacosoppa med ärtguacca

Tacosoppa med ärtguacca

Mixa sedan soppan med en stavmixer eller blender. Servera soppan med ärtguaccan och ev. Tina de gröna ärtorna
Tareqs gräddiga fisksoppa

Tareqs gräddiga fisksoppa

200 g torskfilé 200 g laxfilé 10 cm purjolök 1 klyfta vitlök 3 morötter 1 fänkål 1 knippe dill 500 g fast potatis 1 förp saffran [1⁄2 g] 1,5 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 3 dl vispgrädde salt 1-2 tsk rapsolja (till stekning)
Krämig skaldjurssoppa med sting

Krämig skaldjurssoppa med sting

2 schalottenlökar 2-3 morötter 7 dl vatten 3 dl grädde 200 g kräftost 1-2 msk koncentrerad skaldjursfond 1-2 krm cayennepeppar 400 g kräftor, skalade salt smör färsk dill
Köttsoppa

Köttsoppa

ca 500 g högrev (eller märgpipa) salt 4-5 svartpepparkorn 1 lagerblad 1 krm timjan 3 morötter 1 palsternacka 1 klyfta rotselleri 2 gula lökar 3 potatisar (stora) 1 köttbuljongtärning persilja
Ärtig spenatsoppa

Ärtig spenatsoppa

Ingredienser Portioner. 6 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 1 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde 600 g fryst, hackad spenat 250 g frysta, gröna ärter 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Till servering 1/2 dl rostade solrosfrön eller pumpakärnor ev bröd Lägg till i inköpslistan
Jennies italienska fisksoppa

Jennies italienska fisksoppa

Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar