Dagens snabba lunchtips är tonfisksallad, perfekt och ta med sig ut på picknicken som vi gör idag. Bara att packa med sig salladen i matlådor, såsen i en egen burk och glöm inte ta med er vatten
1 grillad kyckling (köp eller grilla själv) 65 g rucolasallad 1 gurka, i munsstora bitar 4 tomater, i munsstora bitar 0,5 silverlök, i tunna skivor 2 mozzarellaostar 70 g salami, i tunna skivor (het sort, t ex ventricina) 70 g parmesanost
1 st huvud krispissallad. Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett. Blanda olja, citronskal och -saft, hackad oregano, salt och nymald svartpeppar
På helgens buffé fanns det även en matig sallad som jag gjort och som serverades lite småljummen. Lägg ut all salladen, skär rödlöken i tunna strimlor och lägg ut över salladen, lägg sedan ut ägghalvor, sparris och avsluta med att strö över baconet