Julmat

Julmat

  • 7 Recept
Knäck

Knäck

1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen
Lussekatter med russin

Lussekatter med russin

INSTRUKTIONER. Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm och häll över degspadet
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Saffransbröd med Kesella

Saffransbröd med Kesella

Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Häll Kesellan i degspadet
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Skala och skär potatisen i tunna strimlor