Den här pajen med smak av Västerbottenost är lättgjord, blir mycket god och uppskattad och passar utmärkt såväl till kräftor som till påsk eller för sig själv
Meatless monday idag så varför inte tipsa om en god vegetarisk paj med fyllning av keso och spenat. Låt gärna pajen få stå en stund innan den serveras, så att fyllningen hinner sätta sig lite
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Jag är grymt nöjd över den här "egna" pajen som dessutom är riktigt enkel att göra
Krämig fyllning med lök, ägg och crème fraiche möter frasigt pajskal. Pajen funkar bra som lättare middag med sallad, men den gör sig också bra på en buffé tillsammans med en massa andra godsaker
På fredag vankas det kräftkalas - på bryggan om vädret tillåter - och jag tänkte komplettera med den här fantastiskt goda parmesanpajen, som jag å det varmaste vill rekommendera alla ostälskare
Här kommer receptet på den smarriga pajen somfanns med i min Påsk-Buffé. Bacon, paprika, lök och krämig mozzarella är härligasmaker som samsas i den goda pajen
Pajskal. Fyll pajskalet med lax och purjolök. Riv osten och strö över pajen. På mitt 30-årskalas bjöd jag på en somrig laxpaj som passade utmärkt på buffébordet. Tumma ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter, eller tills pajen känns fast och fått fin färg. Hela pajen kan lagas klart i förväg och sedan värmas på när den är dags att äta på 150 grader i ca 15 minuter