Övrigt

Övrigt

  • 25 Recept
Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås

Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås

Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
Krämig polenta med svamp och zucchini

Krämig polenta med svamp och zucchini

Jag hittade en förpackning med polentagryn i skafferiet och insåg att det var alldeles för länge sedan jag lagade mat med just polenta
Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Ingredienser Risotto 30 gram torkad karljohansvamp 2 st Schalottenlök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk olivolja 3 dl arborioris 3 dl vitt vin , torrt, valfritt 8 dl grönsaksbuljong 50 gram smör 100 gram parmesanost , färsk, riven 40 gram tryffel , färsk sommartryffel 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet
Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

Portioner. 4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Pizza Calzone

Pizza Calzone

Deg. 25 g jäst. 1,5 dl ljummet vatten, 37°. 0,75 tsk salt. 4 dl vetemjöl. olivolja. Fyllning. 200 g skinka. 4 dl riven ost
Frasvåfflor med Lyxig Skagen

Frasvåfflor med Lyxig Skagen

Hej på er denna strålande Fredag. Våffeldagen (25/3) närmar sig med stormsteg och inför denna dag så har jag gjort en artikel för Kitchentime som ni kan läsa om i → detta inlägg
Risgrynsgröt i CrockPot

Risgrynsgröt i CrockPot

Igår testade jag att göra risgrynsgröt i CrockPotten och det var himla smidigt (jag är nog lite småkär i min CrockPot)
Grönsaksgratäng gratäng med grönsaker

Grönsaksgratäng gratäng med grönsaker

800 gram färska grönsaker eller 700 gram frysta grönsaker. 12 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl vatten, gärna från kokningen av grönsakerna
Viltskavsgryta...

Viltskavsgryta...

Ikväll kommer vår dotter och hennes pojkvän över på middag. Jag lagar en viltskavsgryta från senaste numret av Buffé
Crunchy granola med smak av äpple och kanel

Crunchy granola med smak av äpple och kanel

Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Mangosalsa med koriander och chili

Mangosalsa med koriander och chili

Ännu en röra, god till tacos, grillat, buffé, you name it. Både fräscht och syrligt. Mangosalsa med koriander och chili
Klassiska kroppkakor

Klassiska kroppkakor

Skala och koka potatisen. Låt den svalna något. Pressa den i en bunke och blanda med ägg, salt och mjöl till en fast deg
Proteinrik Granola

Proteinrik Granola

Har tidigare gjort en variant på granola. Nu har jag börjat använda mig av ren havre en del, dvs glutenfri