å färsk pasta. Färsk tortellini finns för 20-30 kronor/halvkilot på tex ICA Maxi, en burk färdig pastasås och krossade tomater kostar inte alltför mycket. 500 gram färsk fylld Tortellini (med ost eller skinka)1(-2) burkar färdig Pastasås (typ Barilla Ricotta)1 burk krossade tomater (om du bara tar 1 burk färdig sås)2 Mozarellaostarev. Riven Ost på påseSalt Svartpeppar eller VitlökspepparSätt ugnen på 225 graderKoka upp en stor kastrull med lättsaltat vattenKoka pastan enligt anvisningarna. Det brukar vara en koktid mellan 3-6 minuter på färsk pastaHäll av kokvattnetHäll över pastan i en ugnssäker formHäll färdig pastasås och krossade tomater över pastanKrydda med några nypor salt eller flingsaltStrö lite grovmalen peppar överSkär mozarellan i små bitarFördela den över pastan och tomatenOm du vill kan du även strö lite färdigriven ost eller mozarella överGratinera pastarätten mitt i ugnen under 5-10 minuter eller tills osten smält fint över pastanServera med någon grönsak och låt var och en salta och peppra mer om det behövsGår utmärkt att frysa in i matlådorMin middag som räckte till 5 Stora portioner + en liten matlåda kostade totalt 70
Kall pastaKöttfärsröraGratängsåsRiven ostGör en köttfärsröra efter egen smak, själv tog jag purjolök, majs, pressad vitlök, salt, peppar, tomatpuré, chili, creme fraiche och köttfärs
Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är betydligt mycket nyttigare och energirikare än den vanliga vita spaghettin
300 g färsk pasta. Idag blir det en riktig favorit som kommer i repris. Och det roliga i det här är att när jag står och lagar det här för andra gången, så tänker jag "Men blev det här så gott egentligen