Älgkött är fettsnålt och blir mört och gott i en gryta. Köttet köper jag hos Seafood Cash i Mölnlycke. Här lagar jag älggrytan i min crock-pot, en elektrisk slökokare (temperaturen inne i grytan på steg 1, ligger mellan 60 - 70 grader)
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Långkok till middag idag. Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Ingredienser för att göra en värmande korvgryta i Crock Pot. Bara ner med korv och rotsaker i grytan. Häll på vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad
Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5