Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet
Ta ut köttet. Ta bort eventuellt fett och skär köttet i bitar. Jag stekte sedan köttet i mycket smör. Sila bort morot, lök- och vitlöksbitar och annat "skräp" som bildats från köttet och du får en härlig mustig och smakrik buljong
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Stek den rumstempererade köttbiten i smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan
Ta fram köttet, salta och peppra väl. Skär löken och moroten i mindre bitar och lägg runt köttet. Efter sex timmar så tar du ut köttet och lindar in det i folie
Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Jag hade framme min rök och gjorde hickoryrökt pulled pork av en bit bra karre häromdagen. (Den som vill se ett förslag på hur man gör pulled pork kollar här