Den här soppan har vi gjort flera gånger senaste veckorna. Perfekt när man inte vet vad man ska laga till middag eftersom ingredienserna är sånt man ofta har hemma och middagen är klar på en kvart
Ur min bok. “Paleo – Naturlig mat & livsstil”. Foto. Peo Quick. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Många förknippar ärtsoppa med trista "korvar" från affären som man värmer upp, eller med skolkökets variant, båda tillsatsstinna smaklösa varianter av denna rätt som faktiskt kan vara mycket god i rätt tappning
Du hittar många fler recept som är LCHF-vänliga under flikarna Soppor, Kött, Sallader, Aioli/Majonnäs/Sås/Pesto, så jag hoppas du själv vill botanisera bland recepten och se om något ytterligare kan passa dig
Hej alla fina. Hoppas ni haft en fin helg och en bra start på denna vecka. Idag hänger snön i luften och det är riktigt kallt och frostigt ute, men så fint och mysigt liksom
Detta är en enkel fisksoppa med ingredienser som man ofta har hemma. 500 g blandad fisk150 g skalade räkor1 gul lök (hackad)3 potatisar (i små bitar)2 morötter (skivade)0,5 - 1 purjolök0,5 msk tomatpuré0,5 tsk timjan1,5 msk vetemjöl7 dl vatten2 fiskbuljongtärningar2 dl cremè fraicheFräs morötter, lök och potatis några minuter
I lördags hade vi mina föräldrar på besök och fick hjälp att sätta upp en ny lampa i köket, så nu har vi härligt mycket ljus som till och med lyser upp köksbänken under snedtaket
Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar. Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen