Halloj. När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
. ca 4 pers300 g oxfile 200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar) 1 halv purjolök eller 1 knipplök 1 gul lök 1 klyfta vitlök 4 msk olivolja 4 dl vispgrädde 2 tsk soja 6 msk rött vin eller 2 msk vinäger salt och nymalen svartpeppar 1 dl hackad färsk basilika och/eller persilja 2msk parmesanost pasta
Har du fått matjessill över från midsommarfirandet. Testa då att gör en god gubbröra av resterna, ett helt fanatiskt gott pålägg att ha på kvällsmackan eller som snack till fördrinken på grillfesten
1. Skär tomaterna i flortunna skivor. Skär fetaosten i fyrkantiga bitar, c. a 2 cm x 2 cm. Blanda yoghurten med salt och peppar och pressa ner vitlöken i yoghurten
Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt. Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om
När jag tänker på paella transporteras jag direkt till en fantastisk liten enkel fiskrestaurang på spanska sydkusten på stranden en bit utanför Marbella som heter Sinbad el Marinero
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål