Okej, vi går rakt på sak. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
Igår var vi ett gäng som hade en överraskningsfest för en vän som snart fyller 40 år. Vi hade fixat en Zumbainstruktör som körde 60 min Zumba med oss det var så roligt och riktigt jobbigt
Ugn. 200 grader. Skala potatisarna och skölj dem. Skär dem i tunna skivor. Varva potatisskivorna i en välsmord eldfast form med margarin, salt, peppar och pressad vitlök
Ugnsgrönsaker1 zucchini, i bitar 1 paprika, i bitar 250 g körsbärstomater 200 g kål, i klyftor eller buketter (vit- eller blomkål) 1 lök, i klyftor 2 klyftor vitlök, krossade 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Sötpotatis är något av det godaste som finns. Det är en så himla skön rotsak eller ja det är egentligen en ört om man ska vara helt korrekt
Jag gjorde denna gratäng som ett alternativ till den klassiska potatisgratängen. Den är snarlik i smak och konsistens, dock skulle jag ha skurit zucchinin i lite grövre skivor