11 Maj 2017. Sallader & grönsaker,. Vardagsmat,. Vegetariskt. Kikärts- och jordnötsbiffar. Det här är den typen av mat jag gör trippelsats av och äter till lunch (och ibland frukost
Hej. Hoppas att allt är fint med er. Det här receptet lagade vi idag på #Passionmatlagning – den matlagningskurs som jag och Zeina håller på Fryshusets Grundskola i Husby och vi kände bägge två att direkt ville dela receptet med er
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaterna och fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
Victoria på Matplatsen la för ett tag sen ut ett recept på pizzalåda. Eftersom det bara är jag som äter low carb så gjorde jag hennes variant till mig och en annan variant med pasta i till resten av familjen
Smaskig gratäng för dig som är vegetarian. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatis och vitlök. Skär zucchini, aubergine, paprika, sötpotatis i bitar
Soppa är en perfekt lunch eller middag om man vill bli lite lagom mätt och inte ligga och jäsa med magen i vädret som man ibland kan göra efter större middagar
Dom här goda paprikahalvorna gjorde jag för nån dag sen, jätte goda. Detta behöver du. 2 stora röda paprikor300 gr köttfärs½ gul lök1 vitlöksklyfta1 påse tacokryddmix1 liten burk majs1 msk tomatpuré2 dl creme fraiche1 dl riven ostlite paprikapulver
Nyttig och lättlagad snabbmat. Nytt år – nya sunda matvanor. Sunt för mig är, som vanligt, en blandning av högt och lågt, dvs nyttigt 80% och mindre nyttigt 20%
Den här rätten tar precis 15 min att tillaga och är nyttigare än nyttigast. Jag äger en steamer som jag köpte på Elgiganten för ca 1000kr och det är nog det bästa inköpet jag har gjort
Förra veckan gjorde jag och min vän denna gröna och goda middag. Vi stekte lax i salt och peppar och gjorde en matig sallad på salladsmix, avokado, körsbärstomater, fetaost, granatäpplekärnor och mango
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak