Grytor

Grytor

  • 6 Recept
Mustig gulasch på högrev och potatis

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Boeuf bourguignon med potatismos

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser Portioner. 6 1 kg högrev i bit 200 g rökt sidfläsk 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter (à ca 70 g) 1 1/2 msk tomatpuré 4 msk smör 1 1/2 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 1 msk soja 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 3 lagerblad salt svartpeppar Potatismos 1 kg potatis 1 riven vitlöksklyfta 25 g smör 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3%) 1 tsk finrivet citronskal Svampfräs 250 g steklökar (gärna röda) 400 g färska champinjoner 2 msk smör Lägg till i inköpslistan