Div. Smårätter mm

Div. Smårätter mm

Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor

Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor

12 gröna sparrisar, skalad olivolja (till stekning) 1 dl solroskärnor 1 dl crème fraîche 1 dl olivolja blandade örter (basilika, körvel mm) 1 citron vitpeppar salt 1 förp machésallad
Chimichurri

Chimichurri

Ingredienser Portioner. 8 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor) 1 dl olivolja 1/2 dl citronjuice 3 msk finhackad schalottenlök 1 tsk finhackad vitlök 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper) 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ingredienser Portioner. 4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sockerkaka i våffeljärnet

Sockerkaka i våffeljärnet

75 g smör 2 ägg 1 dl strösocker 1 dl mjölk 2 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 0,5 citron, skalet smör, till gräddning
Langos – grundrecept

Langos – grundrecept

25 g jäst. 1 st stor kokt potatis, skalad och riven. 3 dl vatten