Div. Smårätter mm

Div. Smårätter mm

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ingredienser Portioner. 4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sockerkaka i våffeljärnet

Sockerkaka i våffeljärnet

75 g smör 2 ägg 1 dl strösocker 1 dl mjölk 2 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 0,5 citron, skalet smör, till gräddning
Langos – grundrecept

Langos – grundrecept

25 g jäst. 1 st stor kokt potatis, skalad och riven. 3 dl vatten
Filodegsrullar med fetaost och örter

Filodegsrullar med fetaost och örter

350 g yufkadeg (eller 500 g filodeg) 300 g fetaost 150 g ost, riven 1,5 msk torkad mynta 1 dl persilja, finhackad 1 tsk paprikapulver (eller chilipulver) 1 msk majsstärkelse 1 msk vatten rapsolja, till stekning