Finfördela smöret i mjölet, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter
Jag kör alltid min laxpaj på mitt julbord. Pajskal på rulle200 gr kallrökt lax2 dl riven stark ost3 dl grädde 3 äggDill 200 gr ca 35 minuterDet är gott med kall romsås till
Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över
Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Nästan varje vecka så träffas jag och en annan svensk tjej som bor här i Helsingfors och lagar mat. Nu har det hunnit bli ett antal gånger under ett par år, blir ju inte varje vecka då vi båda är ganska bra på att åka till Sverige olika tider och långa resor, men de recepten vi har hunnit med är i stor mån mina favoriter
Till midsommarfesten bakade jag och tog med mig en riktigt somrig paj. Satte ihop och ändrade lite olika recept som jag tänkte skulle passa bra tillsammans, den här kommer jag helt klart att baka snart igen
Jag erkänner, jag har blivit beroende av mina matappar i iphonen. Arla, Tasteline och ICA är några av självklara källor när det gäller att hitta nya spännande recept för att utöka matrepertoaren hemma
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)