Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags. Jag är inte så mycket för att hålla mig till speciella dagar utan njöt av en enormt god kladdkaka igår kväll istället
KEJSAREN AV KINAS KLADDKAKA. I boken har de namnat kladdkakan Kejsaren av Kinas kladdkaka och den ska passa utmärkt till te som är den dryck som kejsaren av Kina av en slump upptäckte en dag för 4696 år sen
Så då vispade jag ihop en Leila-kladdkaka. Det var väldigt länge sen jag gjorde kladdkaka. Glutenfri Leila-kladdkaka50g smör1/2 dl matolja2 ägg1dl strösocker1dl farinsocker2 1/2dl Lailas gula mix4msk kakao2tsk bakpulver1tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader
En kaka som aldrig sitter fel, går att bjuda på i alla sammanhang genom att bara variera tillbehör. 2 ägg2 ½ dl mjöl3 dl socker2 tsk vaniljsocker150g margarin/smör4 msk kakao(50g mörk choklad)Blanda alla torra ingredienser
Jag har massor av färdigplockade vinbär kvar i frysen från tidigare iår. De bör inte ligga hur länge som helst, men nu äntligen har jag hittat ett riktigt bra kakrecept där jag kan använda dem