Sätt ugnen på 200 grader. Börja koka potatis. Lägg laxbitarna i var sin foliebit. Salta och peppra. Fördela citronsaft från en halv citron över de 4 laxbitarna
Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter
Sätt ugnen på 225°. Dela fiskblocken i filéer. Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sjud fisken några minuter på svag värme till dess att den vitnat
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon
Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakad lax. Det äter vi minst varannan vecka, så kanske just därför har jag inte lagt upp något sådant recept än – för att det var lite för självklart
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Här får ni ett übersnabbt middagstips av mig, och übergott dessutom. Min kollega Johan bjöd på detta en tisdagseftermiddag på jobbet för ett par veckor sedan