ryno686
Bröd

Bröd

  • 34 Recept
Urgoda tekakor

Urgoda tekakor

I söndags eftermiddag/kväll upptäckte jag att brödet i frysen var slut. Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till och med mögligt
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Ja sambon och stora sonen blir glad över att få lite nybakade tekakor, själv föredrar jag ju de riktigt grova bröden
FARMORS TEKAKOR

FARMORS TEKAKOR

Dags att bjuda er alla på ännu ett hembakat bröd-recept, även detta från farmor. Brödet är som allra godast färskt eller ta upp och tina en liten stund innan det ska ätas, de föredras inte att ligga framme i en påse någon dag för då blir de lätt torrt (min egna uppfattning)
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader
Saftiga tekakor på grötbas

Saftiga tekakor på grötbas

Vi missade att nagga bröden innan sista jäsningen så det fick vi göra precis innan tekakorna hoppade in i ugnen, det är därför de ser lite knöliga ut
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Det blir så gott att rosta bröd som innehåller gryn och frön. Jag tycker brödet smakar mycket mera då. Därför brukar jag ibland dela de här mjuka och goda tekakorna på mitten och sedan rosta dem en stund
Frallor med havregryn.

Frallor med havregryn.

Mät upp havregrynen och lägg i en skål. Häll över mjölken och låt stå i kylen över natten. Smält smöret och häll i mjölkblandningen
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Filmjölkslimpa - Jennys bröd

Filmjölkslimpa - Jennys bröd

Med en tvååring, hungrig och på allt annat än gott morgonhumör, fick jag snabbt slänga ihop det här räddaren-i-nöden-brödet
Brödigt

Brödigt

Vi hade standardrecept på grova och ljusa bröd med rågmjöl/vetemjöl, jäst, olja, sirap, salt och vatten/mjölk
Enkelt bröd

Enkelt bröd

Ibland kan jag bli nästan galet sugen på nybakat bröd. Visst är det underbart gott med en skiva varmt bröd med en klick smör & en skiva god ost
Snabbt bröd

Snabbt bröd

Klicka smeten i smord brödform 1,5 liter. Blanda alla torra ingredienser. Rör i sirap och yoghurt. Det ska bli en kletig smet så sätt eventuellt i 1 extra msk yoghurt
Mormors bröd

Mormors bröd

Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

Här kommer ett tips på ett superenkelt och gott bröd som blir väldigt saftigt och får dessutom en underbar färg av morötter