Nötkött

Nötkött

Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk och tryfflad potatispuré

Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk och tryfflad potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram oxkinder Marinad 2 st Schalottenlök(ar) , hackade 1 klyfta(or) vitlök , hackad 1 msk smör 0,25 kruka(or) timjan , 3 kvistar 1 st lagerblad 4 dl rött vin Sås 0 oxkindsmarinad 1 l kalvbuljong Potatispuré 600 gram mandelpotatis , skalad och sköljd 150 gram smör , rumstempererat 1 dl vispgrädde , varm 0 svart tryffel , färsk, el
Oxfilétoast med Bearnaisesås

Oxfilétoast med Bearnaisesås

Ta fram oxfilén så att den får rumstemperatur. Sätt på ugnen på 225 grader vanlig ugn. Skölj och rensa potatis samt dela i klyftor
Ungersk Gulash

Ungersk Gulash

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram nötkött , gärna oxkött 7 st gul lök(ar) 3 msk margarin , eller olja 2 klyfta(or) vitlök(ar) 2 tsk Aromatkrydda 2 tsk svartpeppar , grovmalen 2 krm kummin , malen 2 st lagerblad 1 burk(ar) tomater , krossade 3 tsk tomatpuré 2 st paprika 2 st morot 500 gram potatis(ar) 1 l vatten Köp receptet
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Oxsvanssoppa

Oxsvanssoppa

Krydda oxsvansen och bryn den hårt. Koka upp vattnet och lägg i det brynta köttet. Skala och skiva 2 morötter, 1 palsternacka och halva purjon
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

Strimla sidfläsket och bryn det. Skär köttet i stora fyrkantiga bitar. Skala och ansa lök, morot och selleri och skär dem i bitar
Oxrulader med bacon och gräddsås

Oxrulader med bacon och gräddsås

Skala och skiva löken, skär gurkan i stavar och dela baconskivorna på mitten. Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar