Desserter

Desserter

  • 15 Recept
Klassisk rabarberpaj

Klassisk rabarberpaj

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 500 gram rabarber , färska 1 msk potatismjöl 1 dl strösocker 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 125 gram Köp receptet
Affogato al caffè

Affogato al caffè

1. Gör i ordning kaffet. 2. Lägg en kula glass i varje glas. Häll det varma kaffet och spriten över glasskulan
Rominkokta persikor med vanilj

Rominkokta persikor med vanilj

Skålla persikorna genom att lägga dem i en kastrull med kokhett vatten i 1-2 minuter. Ta upp dem och dra av skalet när de har svalnat så pass mycket att du inte bränner dig
Gammaldags risgrynsgröt

Gammaldags risgrynsgröt

Blir du också lite extra filosofisk såhär kring jul. I juletid tänker jag mycket på de världsliga frågorna
Gammaldags pannkakor

Gammaldags pannkakor

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Key Lime pie

Key Lime pie

Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Sockerfri jordgubbssylt

Sockerfri jordgubbssylt

Skiva bären och lägg i en kastrull. Slå på vattnet och ströet och koka upp. Skumma sylten om det behövs, tills det inte finns något skum kvar
Falsk savarin - Hemmets Journal

Falsk savarin - Hemmets Journal

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner fett och mjölk samt till sist mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad kransform
Fransk romtårta, Baba au rhum

Fransk romtårta, Baba au rhum

Ingridienser. Smet. 20 g jäst. 5 msk ljummen mjölk. 1 msk socker. 3 ägg. 1/2 tsk vaniljsocker. ca 250 g (41/4 dl) mjöl
Rhum Baba

Rhum Baba

Det här är en klassisk dessert med massor av sprit i, inget för barn eller nykterister med andra ord
Baba au rhum (Romkaka)

Baba au rhum (Romkaka)

Ingredienser Portioner. 6 Deg 2 1/2 dl vetemjöl + mjöl till formen 1 dl mjölk 10 g färsk jäst 2 ägg 75 g mjukt smör 1 krm salt 1 msk socker 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 dl korinter 1 dl russin Lag 2 1/2 dl vatten 3 dl socker 1 1/2 dl rom Till servering lätt vispad grädde färska bär Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5