Kakor

Kakor

  • 66 Recept
Silviakaka

Silviakaka

Idag har det snöat hela dagen och det är inte kul att vara ute på vägarna och köra. Jag har varit på jobbet i några timmar, men när jag kom hem så bakade jag en långpannekaka
Silviakaka med saffran

Silviakaka med saffran

Ingredienser Portioner. 30 bitar 6 ägg 6 dl strösocker 3 förp saffran (à 1/2 g) 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 3 dl vatten 2 msk smör (till formen) Glasyr 400 g smör 4 dl strösocker 2 1/2 msk vaniljsocker 5 äggulor Garnering 4 dl rostade kokoschips (kokosflakes) Lägg till i inköpslistan
Saffransbullar

Saffransbullar

Bakade lite härligt goda saffransbullar fyllda med mandelmassa och smör, så gott. Receptet kommer från Roy Fares
Saffransdeg à la Roy Fares

Saffransdeg à la Roy Fares

Jul, jul, jul, åh vad jag älskar jul. I lördags bakade jag lussekatter och saffransbullar med härlig vaniljfyllning och ni kan ju tänka er hur gott det luktade i huset
Rabarberpaj med kanelsmulor

Rabarberpaj med kanelsmulor

Pajdeg. 100 gr smör100 gr vetemjöl1 nypa salt2 msk vatten. ”Smulor”. 150 gr råsåcker. 90 gr vetemjöl. 50 gr mandelmjöl
Rabarberkaka med crumble.

Rabarberkaka med crumble.

Fredag och veckans bästa dag. I alla fall när man är i arbete och kan blicka fram emot några lediga dagar i en väntande helg
Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarberpaj med mandelmassa

Ingredienser Portioner. 8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Bästa pepparkaksdegen

Bästa pepparkaksdegen

Detta recept ger väldigt lättbakade pepparkakor. Jag brukar grädda mina pepparkakor i 200 grader i ca 6 minuter
Pepparkaksdeg – klassiskt recept

Pepparkaksdeg – klassiskt recept

Passa noga – pepparkakor bränns lätt. Blanda väl, lägg i olika spritspåsar och dekorera pepparkakorna med kristyren
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Rabarberpaj. Pajdeg. 150 g smör. 4 dl specialvetemjöl. ½ dl florsocker. ½ tsk vaniljpulver. 1 ägg. Fyllning. 3 ägg. 200 g turkisk yoghurt
Rabarberpaj med kolasås

Rabarberpaj med kolasås

Rabarberpaj med kolasås. 2016-09-16, 18. 31. Rabarberns säsong är väl ganska över just nu. Men ärligt talat funkar det att byta ut rabarbern till annan god frukt
Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj

Foto. Theres LundénEfter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

En medelstor pajform. ugn 200 grader. 4 små svenska äpplen. 2 dl grädde. 1 dl socker. 100 g smör. 1 krm Salt. 2 dl havregryn
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor