Min kokbok

Min kokbok

  • 27 Recept
Grovt bröd

Grovt bröd

Regniga semesterdagar är perfekta för brödbak. Det verkar bli många brödbak den här sommaren. Häromdagen provade jag ett grovt bröd
Bästa brödet

Bästa brödet

Jag har inte gjort några stora förändringar i originalreceptet men jag valde att grädda mina limpor i formar istället för i en långpanna och ökade gräddningstiden till 80 minuter istället för den angivna tiden på 60 minuter eftersom bröden behövde längre tid i ugnen för att komma upp till 98 C. Låt dem jäsa övertäckta i ca 30 - 40 min. Sätt in formarna i den nedre delen av ugnen och grädda limporna i ca 60 - 80 minuter (mina tog 80 minuter) tills de har en innertemperatur på 98 C. 80 minuter is. 60 minuter
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Grädda i ca 35-40 min. Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Den innehåller massa frön som gör susen för magen
Bröd med ost och örter- lättbakat

Bröd med ost och örter- lättbakat

Ta ut och låt svalna på ett galler i ca 15 min innan du skär i brödet. Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker
Snabbt bröd

Snabbt bröd

Blanda alla torra ingredienser. Rör i sirap och yoghurt. Det ska bli en kletig smet så sätt eventuellt i 1 extra msk yoghurt
Nyttigt hembakat bröd

Nyttigt hembakat bröd

21Det här med att baka eget bröd är bland det bästa jag vet, och som ni såg åt jag det som en del av min frukost imorse, med en massa goda pålägg. 21Det här med att baka eget bröd är bland det bästa jag vet, och som ni såg åt jag det som en del av min frukost imorse, med en massa goda pålägg
Baka bröd utan ugn/Bröd i stekpanna

Baka bröd utan ugn/Bröd i stekpanna

Stek på medelvärme någon minut på varje sida. Stek på medelvärme någon minut på varje sida. Låt sen degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter. 30 minuter Jag brukar låta jästen jäsa i badrummet, där är det alltid fuktigt och mysigt, precis som degen vill ha
Glutenfritt bröd - Gluten Free Bread

Glutenfritt bröd - Gluten Free Bread

Låt degen jäsa i ca 30 min på ett varmt ställe. Rulla bullar eller baguetter och låt brödet jäsa igen i ca 30 min täckt under bakduk. Sätt ugnen på 220 grader och grädda i nedre delen i ca 20-25 minuter. Let the dough rise for about 30 minutes in a warm place. After about 30 minutes is complete, split the dough in two and add in optional grains, seeds etc. Roll to buns or baguettes and let bread rest again for about 30 minutes covered with a cloth. Preheat the oven to 220C/428F and bake in the lower part of the oven for about 20-25 minutes
Nyttigt bröd!

Nyttigt bröd!

Ställ in i ugnen ca 60-80 minuter. Hur man än vrider och vänder på det så är bröd jäkligt gott. Idag blev jag grymt sugen på att baka, vilket var evigheter sedan (ungefär som inläggen här på sidan
Grovt bröd som är lättbakat

Grovt bröd som är lättbakat

2 msk salt (man kan ta mindre om man inte gillar salt bröd). Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott)
Nyttigt bröd

Nyttigt bröd

Nyttigt bröd. Du behöver. 6 dl fullkorn grahamsmjöl. 6 dl filmjölk. 12 torkade aprikoser. 1/2 dl krossade linfrön
LCHF Bröd med mandelmjöl

LCHF Bröd med mandelmjöl

Grädda 10 min i 225 grader. Grädda 10 min i. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Hårt bröd

Hårt bröd

Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan  i en bunke och häll över det kokande vattnet
Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Jag älskar bröd och varför inte testa ett nyttigt bröd som omväxling till mina älskade scones, limpmackor och nybakta bagerifrallor
Bröd på 2 ingredienser!

Bröd på 2 ingredienser!

Mosa ihop 50 gram havregryn med 150 gram keso. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader tills brödet har fått fin färg
Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Låt degen vila 20 minuter under bakduk. Chapati. Det här behövs till 8 bröd. 4 dl vetemjöl. 2 krm salt. ca 2 dl vatten, 37°
Godaste linsgrytan

Godaste linsgrytan

Slå på linser och buljong och låt sjuda i 20 minuter, kolla linsförpackningen för att se exakt koktid på just de linserna som du har valt
Gotländsk morotssoppa med ingefära och vitlök

Gotländsk morotssoppa med ingefära och vitlök

Tillsätt ingefära och smulade buljongtärningar, låt dem fräsa med någon minut. Häll på vatten och låt soppan sjuda på svag värme med lock cirka 10 min tills morotsbitarna är genomkokta
Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull. Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)