Runes Kokbok

Runes Kokbok

Syrad rödlök

Syrad rödlök

Till julen som var testade vi att göra syrad rödlök. Oj, oj så gott men inte bara till julbordet. Receptet jag hittade innehåller lime och fick mig att tänka på sommaren
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Picklade grönsaker är gott och av detta receptet blir det två stora burkar. Jag använde blomkål, rödlök och morötter
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Picklade grönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Surt är super för hälsan. Forskning visar att hur vi mår många gånger återspeglar vår bakterieflora i tarmarna
Grönsakssoppa toppad med MiFU!

Grönsakssoppa toppad med MiFU!

Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp. Tillsätt grönsakerna och buljongtärningarna. Låt sjuda ca
Mammas limpor

Mammas limpor

Ibland kan det hända att vi får fil över som vi inte hinner äta upp innan den har blivit lite för gammal och börjat flocka sig
Fisksoppa

Fisksoppa

3 bitar torskrygg. 1 liten purjolök. 250 g socker ärter. 2 dl vitt vin. 2 dl grädde. 2 dl creme fraiche. 2 dl vatten