Den här pajen har havrebotten, så den går väldigt snabbt att göra. Pajen blir bra utan också. Pajskal150 g smör2 dl vetemjöl1 dl havregryn1 dl strösocker1 tsk bakpulver1 krm salt50-75 g riven vit chokladFyllning500 g blåbär (jag använder oftast frysta)1/2-1 dl strösocker2 msk potatismjöl*Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen). *Häll i en form och jämna till med en slickepott*Förgrädda 200 grader i ca 10 min*Blanda ihop fyllningen*Ta ut pajen och bred på fyllningen*Grädda ytterligare ca 15 min*Servera med glass 150 g smör
Ingredienser Portioner. 10 bitar 7 dl blåbär (7 dl motsvarar ca 350 g) eller andra bär, t ex björnbär eller hallon 2 dl ljust muscovadoråsocker 2 msk potatismjöl Deg 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1 1/2 dl socker 2 msk ljust muscovadoråsocker 2 msk vatten Till servering glass eller vispad grädde Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5