Paj

Paj

  • 5 Recept
Bästa knäckiga blåbärspajen

Bästa knäckiga blåbärspajen

Blåbärspaj, knäckig och med lätt kolasmak. Det här är den bästa blåbärspajen i världen och jag gör den om och om igen
Blåbärspaj med vit choklad

Blåbärspaj med vit choklad

Den här pajen har havrebotten, så den går väldigt snabbt att göra. Pajen blir bra utan också. Pajskal150 g smör2 dl vetemjöl1 dl havregryn1 dl strösocker1 tsk bakpulver1 krm salt50-75 g riven vit chokladFyllning500 g blåbär (jag använder oftast frysta)1/2-1 dl strösocker2 msk potatismjöl*Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen). *Häll i en form och jämna till med en slickepott*Förgrädda 200 grader i ca 10 min*Blanda ihop fyllningen*Ta ut pajen och bred på fyllningen*Grädda ytterligare ca 15 min*Servera med glass 150 g smör
Blåbärspaj med vit choklad

Blåbärspaj med vit choklad

I helgen hade vi ett par vänner hemma för lite fika, och då gjorde jag lite blåbärspaj i brist på annat
Blåbärspaj

Blåbärspaj

Ingredienser Portioner. 10 bitar 7 dl blåbär (7 dl motsvarar ca 350 g) eller andra bär, t ex björnbär eller hallon 2 dl ljust muscovadoråsocker 2 msk potatismjöl Deg 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1 1/2 dl socker 2 msk ljust muscovadoråsocker 2 msk vatten Till servering glass eller vispad grädde Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5