Jag har experimenterat med lite olika tekniker, smaksättningar och tjocklekar på smet och jag tycker att det blir godast med någon typ av örtkrydda i smeten (timjan blir bäst tycker jag), att göra en lite tunnare smet än många recept anger och att steka pannkakorna i ganska rikligt med olivolja
Det här mina damer och herrar är ett mycket gott och lätt recept som jag tidigare lagt upp här, men det som skiljer de åt är att jag gjort dessa i ugnen istället för i stekpannan
Jag har precis varit på semester på Bali och efter att ha ätit stekt ris (nasi goreng) till frukost ett tag började jag äta pannkakor (det tog mig två veckor att inse att de kan göra pannkakor utan ägg)
Istället för härliga dagar i Stockholm är vi hemma i vardagen och det på grund av välavlönade piloter som vill ha ännu mer pengar - "mycket vill ha mer"
En stående favorit hos oss alla. Kom bara ihåg att använda standardmjölk. . För en långpanna4½ dl vetemjöl9 dl mjölk (standardmjölk)5 ägg1 tsk salt2 nävar blåbär (eller så mycket du vill ha, jag använde frysta blåbär denna gången och det blev riktigt bra)
Stek pannkakor i smör i stekpanna eller crêpepanna. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet
De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De blir tjocka små plättar och liknar mer amerikanska pancakes än tunna, svenska pannkakor
Kompisen läskade men detta på Instagram idag Och jag blev genast sugen då magen kurrade. Men jag gjorde om hennes recept lite och mitt resultat blev godkänt