En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Middagen idag blev en indonesisk kycklinggratäng med kokosmjölk, vitlök och mango chutney. Härliga smaker möter varandra och bjuder på en vardagsmiddag utöver det vanliga
Min nya, fina matblogg är nu (så gott som) färdig. och det är dags att skriva det första inlägget. En webbkompis sedan många år tillbaka – duktiga Lillan på kaxigt
Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite matfett i en traktörpanna. Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk
Nasi goreng är en indonesisk typ av pyttipanna där basen utgörs av stekt ris. Det går i princip att använda vilka grönsaker eller rester som helst i övrigt men här är ett enkelt och gott favoritrecept
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök 3 vitlöksklyftor 4 port ris 1 tsk olja ca 480 g fläskfärs 1 msk curry 2 krm malen kardemumma 1 tsk sambal oelek 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 huvudsallad 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Röda linser 25 % rabatt I love eco 400 g Mer info Ladda kupong