Kött

Kött

  • 7 Recept
Mustig köttgryta | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Mustig köttgryta | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Salta och peppra köttet, bryn det sedan i olja och smör i en stor gryta. 11 st buljongtärning (kött el grönsaks). 1Ingredienser 800 g rostbiff alt högrev 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 2 st morot(örter) 100 g rotselleri 8 st små steklökar 2 st märgben (valfritt) 4 dl röttvin rapsolja till stekning 2 msk smör alt bacon fett 1 paket rökt bacon 4 msk tomatpure 2 st lagerblad 2 msk majsmjöl alt vetemjöl 8 st färska champinjoner (små) 1 st buljongtärning (kött el grönsaks) 1 knippe persilja 1 själk(ar) färsk rosmarin Skriv utGör så här. Putsa och skär köttet i 3×3 cm bitar
Mammas Rostbiff

Mammas Rostbiff

Se ovan tag köttet ur frysen lägg det i ugnsfast form, ställ den i kall ugn, vrid på till 75 grader i 8 till 12 timmar beroende på köttets vikt
Lövbiffsgryta med champinjoner

Lövbiffsgryta med champinjoner

Vänd ner köttet och häll i vatten, vin och fond. Strimla köttet och stek i smör i 2–3 omgångar på hög värme, lägg åt sidan efter hand