Äppelkaka300 g äpple, tärnat och eko (gärna rött, fast och syrligt) 1 citron, zest 20 g citronsaft, färskpressad och eko 30 g rom, mörk 130 g smör, normalsaltat och eko 50 g strösocker (eko) 110-120 g ägg [2 st] 100 g florsocker (eko) 60 g vetemjöl (ekologiskt) 40 g rågmjöl, grovt och (eko) 1 g salt
240 g vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 6 g vaniljsocker [2 tsk] 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk] malen kanel strösocker
240 g vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 27 g saffranslag [1,8 msk] 12 g apelsinskal 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk]