Bakning

Bakning

  • 9 Recept
Juliga chokladkakor

Juliga chokladkakor

40 g mörk choklad 70 %, smält 30 g ägg [ca 0,5 stort] 130 g vetemjöl [2,2 dl] 30 g rågmjöl, grov stenmalet [0,55 dl] 12 g kakao [2 msk] 100 g smör, normalsaltat 72 g strösocker [0,8 dl] 1,5 g vaniljsocker [0,5 tsk] 2 g salt [1,5 krm] pärlsocker rörsocker
Äppelkaka med mörk rom

Äppelkaka med mörk rom

Äppelkaka300 g äpple, tärnat och eko (gärna rött, fast och syrligt) 1 citron, zest 20 g citronsaft, färskpressad och eko 30 g rom, mörk 130 g smör, normalsaltat och eko 50 g strösocker (eko) 110-120 g ägg [2 st] 100 g florsocker (eko) 60 g vetemjöl (ekologiskt) 40 g rågmjöl, grovt och (eko) 1 g salt
Mjuk saffranskaka

Mjuk saffranskaka

Dag 1185 g mjölk (3% eko) [1,85 dl] 164 g strösocker (eko) [1,8 dl] 2 g havssalt, fint [1,5 krm] 20 g saffranslag [1,2 msk] 90 g havtorn, frysta (eko) [1,5 dl] 75 g mandlar, rostade och kokta (eko) [1,2 dl]
Kanel- och mandelkakor

Kanel- och mandelkakor

3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk malen kanel 100 g smör 50 g strösocker smör, till formen 2 msk grädde 25 g sötmandel, skållad och finhackad 2 msk farinsocker
Spröda kanelkakor

Spröda kanelkakor

240 g vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 6 g vaniljsocker [2 tsk] 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk] malen kanel strösocker
Saffranskakor med apelsin

Saffranskakor med apelsin

240 g vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 27 g saffranslag [1,8 msk] 12 g apelsinskal 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk]