Jag har verkligen snöat in på det nu, speciellt om ugnen ändå är igång som i det här fallet med potatisklyftorna som jag valde att servera till kött och sås
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Häll olja i stekpannan och bryn köttet. Lägg köttet i en gryta. ½ köttbuljongtärning. Häll löken över köttet och fyll på 2 dl vatten. Låt sjuda under omrörning ca 20 minuter beroende på köttets kvalité
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
En riktigt enkel helgrätt som sköter sig själv i ugnen en stund medan du fixar till en gudomligt god sås och tillbehör snabbt och enkelt och medan köttet vilar friterar du ett gäng pommes frites