Ugnsbakad lax med äpple och purjolök4 portioner 4 st laxfiléerCitronpepparSalt10 cm purjolök, strimlad1 äpple, grovt rivet2 dl creme fraiche3 dl vispgrädde2 msk färsk riven ingefära (2 tsk torkad)2 tsk paprikapulver2 tsk citronpeppar2 tsk vitlökspulver1 tsk chilipulver Gör så härLägg filéerna i en ugnsfast formKrydda med salt och citronpepparVispa samman grädde, creme fraiche och alla kryddorSmaka ev av med saltLägg det rivna äpplet tillsammans med purjolöken på fiskenHäll över såsenGrädda i 175 grader i ca 25-30 minuter Receptet hittade jag Här 4 portioner
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket